contraction

hai saya nak tanya td gi kk cek bukaan tde tp mengeras 2 kali dlm 10 menit ? jadi macam mana nak tau contraction yg ade bukaan ?

2 Balas

Saya malam tadi berlaku contraction & cirit. Kebetulan siang saya ada check up KK, nurse refer ke doctor. Terus doc call hospital berdekatan untuk buat ECG & monitor baby. Doc terus buat surat & Saya kena naik ambulance untuk admit at least 24 jam. Tadi check belum ada bukaan.

Bila mengeras tu semakin kerap. Contraction yang awak rasa 2x dalam 10min tu, continuously atau sekali tu je?

5mo ago

I see. Kalau macam tu belum kerap lagi awak. Most probably apa yang awak rasa tu Braxton Hick. Contraction ni rasa sakit yang semakin kerap dan takkan berhenti. Awak buat la apa pun sakit tu takkan hilang.