Buka Buku Pink Lewat

Hai, saya nak tanya, saya call KK untuk buat appointment buka buku pink minggu depan, 11 minggu. tapi KK bagi appointment bulan 12, masa tu saya dah 14 minggu. Katanya sebab dah full. Takpe ke? Risau kena bebel nanti. #firstbaby #firstmom

6 Balas

Yup, takpe. Sebab mereka dah aware dan mereka sendiri yang bagi tarikh tu. Jangan risau😊 Sebelum tu takde orang pesan kat awak ke untuk book ASAP? Saya dulu 5 weeks da call untuk dapatkan tarikh temujanji. Saya dapat tarikh masa 11 weeks sebab slot penuh jugak.

6mo ago

I see. Takpe. Nurse takkan marah. No worries

Saya pun xcall lagi KK utk book appointment sbb nya esok bru nak repeat scan. Masa 1st scan bru nmpk kantung,so esok bru doctor nak sahkan pregnancy menjadi atau tak. Sbb tu saya xcall utk book lagi.Tak pe ke?? 🥲🥲

6mo ago

takpe je.. lebih baik comfirmkan dlu semuanya bru call kk untuk booking..

as long as nurse tu sndri yg bg tarikh..rasanya x jd msalah..sbb nurse tu pun da mmg tahu kn keadaan sis da brape minggu masa sis call untuk booking tu kn..

Nurse yang bagi tarikh tu, kalau kena bebel cakaplah tarikh tu yang nurse kata free. Tapi memang ada KKIA yang ramai orang, tak boleh nak buat apa.

semalam saya pi KD, dy bagi saya tarikh 4/12 baru booking utk buku pink .. hahahahah .. time tu 13w tak silap

tkpe je sis. sy pon even ckp dgn nurse masa 6 minggu lebih DPT tarikh masa 10 minggu.