Susu Formula

Hai. Saya nak tanya macam mna ye nak tau kalau baby tak serasi dgn susu formula. Baby saya minum dutch baby lpas hbis menyusu sja mesti akan poo lpstu kepala naik bintik merah dgn muka timbul bintik2 kecil adakah itu tanda baby tak serasi dgn susu tu #bantusharing #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

Sama macam baby saya, mula2 serasi jg. Bila masuk sebulan lebih susu ni baby kdg kerap poop, kdg jg teran smpi nangis tp x kluar2 poop.. Naik ruam merah d muka jangan cakap la, tebal sangat smpi jadi x halus muka baby saya. Nmpk tanda ruam tu sy x tnggu lama terus tukar susu fm ke dupro. syukur guna dupro dah masuk 3 minggu stkt ni ok ruam dekat muka pun dah hilang, buih pun xde. sblm ni guna dutch baby buih banyak sangat biar pun sy swirl pelan2 je

poo wrna ape?

1y ago

Mustard