Anak bf berat naik sikit

Hai saya nak tanya .. Macam mana nak bagi anak lalu minum susu badan ? Anak saya 3bulan berat 5.1.. Masok 4 bulan 5.4 ja ..😭 Dia suka minum memain ... Pam pum dah df pun dah ... #firstmom #firstbaby

4 Balas

anak saya masa checkup 2 bulan 4.1kg, 3 bulan berat baru 4.6kg. dia underweight. rasanya berat x naik byk utk next checkup ni hmm. doc pesan utk bagi 2oz/jam tapi saya rasa tu byk sgt. anak saya skrg minum 2.5oz/2jam. malam df. anak saya terlampau aktif bermain. terbakar dah semua kalori. saya pon x tahu nak buat mcm mana. kalau boleh saya nak cuba fully bf. doc awak pesan utk buat apa?

7mo ago

Takde pesan apa2. Dia cakap berat masih normal. Maybe sebab dia tengok saya pun kecik je kot 🤣

sama mcm anak sy, berat naik sikit ja masa 3bln 5.11kg, dah 4bln ni 5.5kg jer.. padahal anak bf ngan fm.. kuat mnyusu tp berat x naik2, dah tu jarang berak pulak tu🥲

8mo ago

doc pesan apa? anak saya pon berak jarang tapi dia fully bf.

Kerapkan menyusu wktu mlm. Siang hari menyusu berdua dlm bilik. Umur mcm ni dia mudah tertarik dengan bunyi, explore sekeliling..

Lebih kurang anak saya minum susu main2 tpi bila bgi susu fm laju dia minum 4 bulan 7 kilo