Usia kandungan tak sama

Hai saya nak tanya kalau ikut tarikh period yg last saya pregnant 6w tapi scan dr cakap 5w jadi due date saya ni nak ambil yg dr punya ke or ikut je date last period ?

Usia kandungan tak sama
8 Balas

kalau period irregular normal akan lari tarikh. macam sy previous pregnancy mmg lari. anak pertama sebulan, anak kedua 2 minggu. skrg pregnant anak ke 3 pon lari 2 minggu. mcm mana doktor kire tarikh untuk org irregular period ni ? semua melalui scan. setiap kali scan ade progress week by week. jangan risau ye awak, insyaAllah xde pape selagi xde bleeding, xde cramp yg teruk. doa baik2 untuk awak dan baby.

8mo ago

Btw terima kasih untuk doanya

Kalau Sy ikut last period means 13 weeks due Date 010324 First scan kat Kilink . But Time Scan Dr ckp 1 weeks Less. lepas itu Time buka Buku Pink kat Kk Dr cakap ckp due date 070324. .. So I ikut yg Dr Kk Bg 070324 Now 11 weeks 4 Days

bila dh ad janin nnti dktr akn scan.. masa tu dktor akn tgok ketara atau x jarak lmp dgn yg scan.. klau ketara.. mcm smggu tu slalu akn ikt tarikh scan.. tp klau jarak 2 3 hri jer.. ikt tarikh lmp..

tunggu 10mgu keatas, baru ok. sy pun lewat seminggu ikut tarikh scan. tp ok je, inshaAllah. x lari byk minggu.

Sy pula doktor suruh scan semula 12 weeks nak decide ikut lmp atau scan. sy punya tarikh scan tu lewat 9 hari.

Nnt mse buka buku pink nurse kk akn kire blek n bg trikh yg btol..

ikut tarikh scan,xikut period,period tak regular tu

8mo ago

mcm tu double conform dgn doktor yg scan

last period..