Berat badan turun walaupun tak ada alahan

Hai, saya nak tanya.. ada sesiapa tahu tak atau berpengalaman macam saya. Saya dah 14 weeks pregnant, dari first day sampai sekarang langsung tak ada alahan, tak ada muntah2 ataupun alahan makanan. Saya makan macam biasa, breakfast lunch dinner semua makan nasi. Susu HL sehari 2 gelas. Tapi berat saya makin hari makin menurun. 1 hari boleh turun dalam 0.2g macam tu. Masa awal pregnant berat saya lebih kurang 69kg, sekarang tinggal 66.5kg berat. Pelik juga saya..

1 Balas

kalau mcm sy doc buat ujian tft,sbb berat tak naik² masa pregnant. bukan lg berat tak naik,tp turun walupun dah trimester 3. tp masa tu sy diet