Perut sentiasa mengeras, panas dan pedih macam heartburn tapi dekat perut.

hai, saya 35 weeks. ada sesiapa tau kenapa ya saya rasa panas dan pedih dkt perut lately mcm heartburn tapi dkt perut. bangun pagi je sakit macam tu dan perut sentiasa mengeras. tolong saya#pleasehelp #advicepls #firsttimemom #bantusharing #firstbaby #firstmom #ingintahu #PleaseAdvice

2 Balas

pedih myb sbb reflux. kalau nak try dlu, boleh beli ubat MMT kat farmasi, ubat gastric jenis cecair tu. just bgtahu pharmacist yg tgh pregnant. kalau sy, ubat MMT hospital tak function kat sy, tp beli farmasi punya jenama axcel baru okay.

boleh beli ubat gastrik tu MMT, gaviscon ke dulu. kalau tak ok kena pergi hospital ya. pedih ulu hati jugak tanda pra eklampsia.