Mcm mna nk dptkn vaksin di Hospital kerajaan / KK

Hai, persoalan sy, mcm mne nk dptkan free vaksin untuk ank yg lahir di hospital swasta? terima kasih

2 Balas

Lepas bersalin ada contact nurse kk utk dtg rumah tak? Kalau saya swasta tu yg contact kan. So nurse kk time dtg rumah dia terus bawak document2 & beritau siap2 appointment baby vaccine

3mo ago

Saya lepas bersalin, columbia call kk terus. And ya nurse kk yg dtg tu tunjuk list injection apa yg kk provide especially bulanan & of course free hehe. Kalau yg takda dlm list parents boleh ambil kt swasta. At first mmg berminat sbb free kan tp bila teringat balik experience anak check kuning kt kk 14 hari aduhai mcm tak sanggup pula dgn dia punya ramai kt kk tu, kerusi limited, panas anak sampai meragam menangis. Check kuning je pun sampai sejam kena sidai. Belum lagi kejap doctor A kata dah boleh discharge, doctor B kata belum pastu masing2 bertekak nk claim terpaling doctor 😅 So saya proceed inject anak kt columbia je, bayar pun bayar lah yg penting ada paed khas yg jaga anak & focus milestone anak. Alhamdulillah sbb berkemampuan kan jd saya bayar utk keselesaan anak. Tak sure kk sis mcm mana, boleh try dulu. Kk saya bab facilities mmg out. Saya dulu time pregnant montly check up pun kt columbia tak pernah ke kk 😮‍💨