Susu formula

Hai. Nak tnya pengalaman korang start susu formula. Baby dah masuk 2 bulan tp taknak susu formula. Mommy dah nak start keja lgpun susu bdn sikit. Walaupun pam tak boleh simpan bnyak. Dah try bg botol tp baby tak boleh terima. Mcm mna nak ajar anak minum formula yaa. Mintak tunjuk ajar #firstmomfirstbaby #pleasehelp #ingintahu

2 Balas

Byk faktor sis baby taknak. Satu mungkin tak biasa puting botol kalau selalu df. Yg tu kena try cari puting yg betul dkt dgn puting ibu. Kalau botol pun takde masalah, tp rasa, kena try and error juga mana baby nak. Anak sy, saya bg Morinaga sbb susu tu paling dkt dgn susu badan. So far dia tak tolak lah. Awk blh try satu dulu tgk macam mana

cari puting botol macam puting ibu, rasanya brand avent macam puting ibu takpun try puting botol doc baby