Kandungan 30w

Hai nak tnya mommy semua, normal ke tak 30weeks perut selalu mengeras?

3 Balas

Sya pun 30weeks sekarang memang perut selalu mengeras. Lagi2 waktu malam. Jarak perut mengeras pula 30-40mins macam tu. Mengeras sampai rasa senak. Harini plan nak gi scan. Sebab haritu scan kat KK doc tak cakap apa pun. Dia just scan and ambil ukuran kepala baby, done. Tak explain pun pasal uri okay ke, air ketuban okay ke or anything. Jumpa pun kejap ja 😅😅

normal. tp kalau lama sgt baby mengeras boleh tanya nurse. biasanya kalau sy,baby mengeras kejap² ja. tak lebih dr minit setiap kali mengeras

normal klu mengeras tpi x sakit. klu ada sakit perlu check. sy pun 30weeks ada start mengeras jugak