bayaran mengasuh

hai.. nak tanya. waktu kita cuti bersalin selama 3 bulan tu, bayaran mengasuh ank yg sedia ada (means kakak/abang) kira mcm mana ya? xperlu byr ke atau kena byr sepatutnya? saya rasa serba salah sebab 3 bulan cuti bersalin tu pengasuh anak saya takdak income la kiranya. tapi kalau nak bayar, sendiri pun xberapa nak mampu sebenarnya. sbb sy juga bagi upah kat mak sendiri sebab mengasuh waktu cuti tu. cuti berpantang di rumah mak. minta pendapat kakak2 ibu2 yang lebih senior. tq #mengasuh #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

tye dgn pengasuh tu la. kata x hantar anak bulan sekian2 3bulan. bayaran kira mcm mana.