Suplement tambahan ibu mengandung

Hai nak tanya, saya dah mengandung 8 minggu. Tapi badan macam cepat penat . Jalan dan buat kerja sikit dah penat. Ada orang berpengalaman dia suruh sy ambik suplement mcm iron untuk bagi tenaga kat ibu . Sekarang sy consume acid folic je. Ibu2 ada suggestion supplement jenama bagus ke untuk first trimester? #ingintahu #firstbaby

2 Balas

Dah buka buku? Kalau belum, doktor akan prescribe supplement ikut tahap kesihatan ibu. Kalau dah buka buku, consult dengan doktor. Ibu mengandung dan ibu yang menyusu perlu rujuk doktor untuk mengambil sebarang supplement/vitamin/ubat.

Sy ambil iron folic amway…setakat ni xde penat or alahan lebih2..rasa biasa je..mybe msih awal..cuma kdg2 je rasa loya nk muntah tp xmuntah…

8mo ago

Sy mkn sebiji sehari…maksimum 2bji blh ambl..xpon awk tnye Dr/Nurse perlu lgi x ambik..sbb sy ambl sejenis je…dlm tu ade 120bji..thn berbulan jgk la…pastu pgi2 dgn mlm sy mkn pati delima…stkt ni alahan sy loya2 tp xmunth, tu pon jrg2 dtg..ats bdn msing2 jgk..