Luka jahit lepas bersalin

Hai, nak tanya saya ada luka bersalin and jahit smpai ke buntut. Memang akan rasa ngilu ke nak duduk ? saya dah 11 hari benang dah reput .tak pasti sakit tulang punggung ke ngilu kat situ ke? ada tips tak ? #pleasehelp #firstmom

1 Balas

normal.. luka ambil masa 6minggu utk pulih sepenuhnya..janji jgn lasak..jaga luka dgn baik.. rajin² anginkan luka dpn kipas jgn bg lembap & berair.. rajin² sapu ubat luka.. minum air kosong bnyk mkn oren