Scan 9 w size kantung 6w

Hai nak tanya pengalaman sy scan kk 9w tp kantung sy size 6w , sebelum ni sy dah scan masa awal 7w tu size kantung pun 6w juga. Nak tanya ada ke yg pengalaman mcm ni juga? Sbb doc bgtau kemungkinan sy salah tarikh period atau pun kandungan tak menjadi

4 Balas

Hi awak, saya pun mcm awak kandungan 9w tp scan 6w. selepas 2 minggu repeat scan, embryo semakin mengecil tp kantung bulat cantik. doktor sahkan saya missed miscarriage. takde pendarahan berlaku. skrg doktor bg saya tempoh 2 minggu supaya kantung keluar sendiri.

2y ago

Doc ada scan dari bawah tak before sahkan missed miscarriage?

samala sy da 2x scan..9weeks tpi scan 7weeks, minggu ni 12weeks tpi bila scan 10weeks..saya period mmg teratur tpi doktor ckp mmg ada pregnancy variation bgitu..doktor prefer ikut yg scan tu sbb terus refer ikut perkembangan saiz baby melalui scan

hmm normal ke bilangan scan weeks lagi sikit drpd yg kire tarikh period?

saya pun 8 weeks tapi scan still 6 weeks je

2y ago

saya complete miscarriage baby twin 15 Oct. now pantang