Berat badan tak naik

Hai nak tanya ok ke kalau berat badan tak naik? Ada yg ada pengalaman mcm ni masa pregnant? #firstmom

6 Balas

saya menurun smpai doc tulis pen merah dah.. haritu amik darah untuk cek thyroid sbb katanya slalu kalau masalah berat berkaitan thyroid. tpi cek darah alhamdulillah okay. jadinya doc pesan suh makan jeeelaa . makan apa apa yg lalu je .. padahal dah nak masuk 5 bulan still menurun berat..

6mo ago

sama laa berat xnaik2 sejak puasa ni. sebelum puasa elok jee naik 😂😅 tak pasal2 kena pegi jumpa misi 2 minggu sekali huhu

saya da nk msok 6 bln berat masih turun. pen merah da. tp nurse x cakap pape mybe sbb saya puasa then saya jnis klo preggy mmng x naik berat bnyk masa anak frst naik 2.5kg ja smpai bersalin. x preggy naik kemain mcm dipam2 hahahahhaha

sama lah saya , saya bmi memang obesiti . masa bukak buku berat 94kg masatu baby 9weeks , sekarang baby dah 5 bulan berat 89kg 🤣 . Tapi alhamdulillah baby sihat ikut berat yang seiring kandungan .

sama sya pon...risau sbb dr kata nak amik darah utk cek thyroid kalau berat menurun..padahal sya makan lalu jaa..alahan pon dah xde..sya dh explain kat dr..sya diet sbb sya ada gdm..tapi dr mcm xcaya 😂

6mo ago

sama la sis sy pn smpai dia amik darah cek thyroid. kita rasa kita normal je. tapi amik jela.. last2 result normal jeeee

Berat saya pun maintain je. Baby nak masuk 22 week dah

Ok je as long baby naik berat ehhehe

6mo ago

Yup. Masa scan ada bgtaw berapa berat baby semua. Heartbeat dia okay ke tak.