Saiz kantung kecil

Hai nak tanya, kalau ikutkan last period saya dah masuk 9w tapi bila scan saiz kantung 6w dan baby masih belum nampak, ada ke yang kes macam ni. Selalunya diusia kandungan berapa week scan dah boleh nampak baby? Mohon semua doakan kandungan saya 🥺#SeriusTanya #bantujawab

8 Balas

Saya pun baru lepas scan 2 hari lepas, klu ikut kan dh 7w, kantung cantik tapi baby xnampak. Dr ada ambil darah utk test, result pun ok, bacaan cantik. So, Dr suggest jmpa specialist utk scan dri bawah. dia x berani nak buat, takut bleeding. Appoinment dgn specialist minggu depan. semoga kandungan kita baik2 saja...

3w ago

Sama sis, saya pun sama dr xberani scan dari bwh dulu so kene tunggu lagi 2w untuk scan semula. Aamiin semoga yang baik2 je untuk kita

Saya pon sama. Ikut kiraan beta hcg saya kandungan dah 6-7 weeks. Bila scan atas tak nampak. So proceed tvs nampak kantung and yolk sac and ukuran kantung baru 4weeks. Minggu depan ada repeat scan. Doakan baby saya sihat membesar dgn sihat.

3w ago

Saya pun kena repeat scan lagi 2w. Semoga dipermudahkan urusan kita 🤲

sama macam saya sis. patutnya cycle dah masuk 10w pregnant tapi bila scan, kantung Masih kecik Dan baby nampak kecik saja. Kiraan baby baru 7w. kalau nak nampak jelas, boleh buat tvs di klinik luar. lebih accurate

4w ago

Means normal jela ye. risau jugak sy ni. Tvs masih belum boleh buat risau masih awal ni dr bagi ubat kuat rahim dulu lagi 2w datang semula untuk scan

sama mcm sy sis.. kalau ikut last period sy dh 7w.. tapi saiz kantung baru 6w. Tk silap sy kalau kantungnya membesar insyaAllah ada tu.. awak ada bleeding tk?

3w ago

Alhamdulilah takde, baby sis dh nampak x

sy pn sama kes jgk ikut kn lpas period dh 11w Dr kira jd 10w scan n dgr jntung baby jd 8w.. Dr suruh sy p KK 25hb dlm kiraan baby dh 11w cm tu..

3w ago

aamiin3

normal sis .. saya pun baru lepas scan .. janin baru 6minggu .. kalau ikut last period patutnya dah 8minggu ... ovulation lambat mungkin

3w ago

Aamiin Ya Rabbal Alaamiin

pnglmn sy 9w dh blh nmpk..kntung janin semua ikut seiring kiraan last period.

3w ago

ok tq sis 😊