KELUAR DARAH KANDUNGAN 13MINGGU

Hai nak tanya biasa proses penempelan di awal pregnant berapa lama and berapa minggu ye? Saya haritu ada keluar darah sikit jumpa doktor, doktor ckp ni darah proses penempelan sbb bukan warna merah period.. Dan harini ada lagi keluar.. Ade sesiapa pernah kene macam ni tak boleh tolong share pengalaman anda #seriusnanya #firstmom

1 Balas

Klu ada darah keluar mcm spotting / bleeding, awk tangkap je gambar, nnt senang nak tunjuk pada doc. Sy pun masih spotting & bleeding sejak 6weeks sampai skrg dah 11weeks. Ituhari waktu doc bg ubat kuatkan rahim dan ubat kurangkan pendarahan, memang takde bleeding, tp still keluar lendir berserta darah & coklat2, mungkin sisa2 dari bleeding tu kot. Tapi lps habis je ubat yg doc bagi tu dalam beberapa hari, sy bleeding lagi keluar fresh blood, yg hairan nya dia keluar sekali tu je, lps tu dia spotting je pulak. Klu mengikut kata doc, takde apa2 yg bahaya sbb bleeding yg sy alami tu bkn berpunca dari baby, tapi berpunca dari daging lebih yg tumbuh di pintu rahim sy..