Tetamu bagi duit

Hai nak tanya, biasa kalau ada tetamu ziarah baby diorang akan bagi baby duit. Kalau pakai duit tu untuk keperluan baby boleh tk ye?

2 Balas

Kalau saya, saya simpan sbb niat dorg utk bagi kat baby..tapi kalau ade yg hulur xckp utk baby baru saya pakai..lagi 1, sy penah dgr ceramah, ustaz ckp tu duit baby, kalau kita pakai nnt kena ganti balik..

kalau bagi saya ,selagi utk keperluan baby its okay n ikut kemampuan parents jugak.. kdg org bagi duit mmg niat nak meringankan beban parents jugak..