baby tak berak 2 hari

Hai nak tanya , bby dah nak masuk 5 bulan . susu bdn cmpur formula . normal ke tak berak 2 hari ? atau kdg2 sehari tak berak. dia berak pun sehari kdg2 sekali kdg2 2 kali atau 3 kali . 2 hari lepas dia tak berak harini bru berak . dia berak pulak mcm meneran tapi tak teruk sngt sbb dia still gelak2 lagi. poo dia tu nmpk berisi besar sikit tapi tak keras . klau tekan dengan pampers tu kira poo dia tu lenyek2 gitew tak rasa keras. tu dia sembelit ke atau poo normal ? sbb pernah tngok dia sembelit teruk masa minum dutch baby . tu mmg keras. meneran pun sambil menangis . yg ni tak teruk la mcm tu . satu lagi nak tanya , first time haritu nmpk dia poo cirit air . adkah boleh jadi sbb susu formula slh bancuh ? mcm air terlalu suam ka atau botol tak steril atau susu tak sepenuhnya larut dlm air dok ada keledak susu lagi . boleh jadi sbb tu ke ? #firstmom #ingintahu #seriusnanya

1 Balas

Normal sebab baby saya dulu macam tu. Saya pon baby saya fm+susu badan. Sya tanya nurse n doc dia kata normal