Buang dalam

Hai nak tanya ada tak fully breastfeeding n tak merancang . Tp bila bsama suami buang dalam bru 2kali besama selepas habis pantang beranak bulan 9 , tu pun besama sebulan sekali , bulan 12 , n bru2 ni , ada risiko besar utk pregnant tak? Kalau boleh saya taknak dulu sbb nak dengan anak petama je dulu n ekonomi saya tak stabill jugak.. #seriusnanya #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

1 Balas

Saya BF dan rancang sendiri. Anak dah 2 tahun. Rancang sendiri bermaksud bersama di luar waktu subur, pakai kondom dan suami buang luar. Kalau awak tak rancang, risiko untuk mengandung tetap ada. Jadi rancang lah

6mo ago

Rancang sendiri ni kena kerjasama dua pihak (suami isteri). Bukan rancang sorang2. Saya dan suami sama2 merancang. Kalau awak rasa suami tak mampu untuk beri kerjasama, awak kena ambil perancang. Itu jalan yang terbaik. Untuk kesihatan fizikal dan mental awak.