Demam awal kehamilan

Hai just nak share. Saya baru demam and saya first trisemester. Saya risau kalau demam boleh jejas kan kandungan saya. Boleh share tips? #firstmom #pleasehelp #ingintahu

4 Balas

Saya pun haritu demam teruk dlm 3-4 hari jugak. Dah test covid negative. Makan tak lalu, pening, muntah2. Pakai cool fever sampai kering leper mende tu jadinya 😅 Tp alhamdulillah kandungan masa tu bru 6w tp tkde pape pun, elok je. Kalau nak kepastian boleh jumpa doc. Tp sy masa tu mmg malas nak jumpa doc cuma saya tunggu demam kebah sendiri. Nak makan panadol takut sbb trauma dlu kandungan pertama kena covid, janin tak menjadi 😅

Saya awal.kehmailan bukan demam, tapi suhu bdn kita meningkat mmg pegang memang panas, tpi sya jdi malam je. Kalau demam terlampau panas sis, and tak tahan kena rujuk hspital, doktor akan bgi ubat sesuai, jgn memndai makan ubat tanpa sebarang arahan doktor. Semoga baik baik sja ya sis

lama ke demamnye? dah test covid? awal kehamilan sy pn ada demam tp sekejap je la sehari, demam sbb baru mengandung. rasa demam xde efek apa2 pn.. nak lebih kepastian rujuk dokter awak.

1y ago

Ni dah masuk 2 hari. Dah test covid negative. Tapi nanti akan test balik. Risau juga. Okay awak terima kasih atas feedback ya 😊

sya pun demam haritu. kene inform kk ye. sebab lepas inform kk suruh test darah. lepas sya test, dapat thu darah putih tiggi, doc kata sebab demam. nnti dia akan pantau lagi.