Minta pendapat scan swasta sekarang atau nanti.. kita nak jimat..ekonomi x berapa stabil

Hai ..nak minta pendapat ibu2, patutkah saya scan swasta (sekarang baru 8 week 4 days) atau tunggu nanti 10 week untul first scan? Saya nak scan awal untuk buka buku pink awal di kk kalau boleh..sebab sebelum ni saya mengalami keguguran (bulan 1 haritu)..nak scan awal takut pula x nampak janin lagi sebab sekali scan swasta dah dicas rm60. Klau nak tunggu Kk pula mesti minta appointment dan mngkin ambil masa lagi untul tarikh apptmnt dibagi.. saya sebenarnya risau takut keguguran lagi..#bantujawab #SeriusTanya

7 Balas

salam sy scan 1st 7w dah nampak sis. saya pi sonobee. mmg berkuasa tinggi mesin depa. berbanding scan di kkia. nmpk kantung je. RM33 hari weekend RM2+ hari weekday. murah je. cuba google sonoobee area rumah puan. mmg dari anak no 2 scan sonobee. 2d detail n 5d pakej murah teruk berbanding klinik lain

3w ago

sonobe ni dia mcm klinik ke ada doktor2?

sy suka pegi klinik my family utk scan early pregnancy..Rm 40 je kena kalau tak ada jumpa² doc semua tuu ..8w dah ok dah..sy dulu pn g scan masa dah 8w .kalau betul yakin kiraan tak salah boleh dah tu kalau scan . InshaAllah mmg dah nampak janin..

saya pun xdak bajet. Masa 8week saya pergi scan dekat kk ja. Kata kat kaunter nak scan awal pregnancy nak cek kandungan. Nnti doktor bagi gmbr scan tu suruh jumpa bahagian ibu anak pulak. Nnti dpt tarikh untuk bukak buku. RM1 jimat.

awak duduk mana. nsb baik area sy ni(Subang Jaya )first scan rm35 je sbb sy betul2 wat survey yg murah2 rupanya ada. klinik private lain mahal juga ?btw sy scan masa 7 mggu dah Ade heartbeat

3w ago

Tq

Salam kalau kk saya boleh ke xscan swasta kust bgtau kita test sendiri je sbb 1st day buat buku akan scan jgk. Kene tanya blk bgtau bajet xde ok je

Terus je scan waktu 12weeks NT scan . time 22 weeks details scan itu yang penting . time lain tu kalo nak buat scan boleh je kalo ada budget lebih

8w nampak heartbeat dah. boleh je nak scan swasta. lepas tu boleh la buka buku pink. next scan tunggu yg KK je.

4w ago

ya betul.. nnti sya survey .tq² ya❤️