Tak rasa gerakan baby..

Hai mummy2 semua,saya hamil anak sulung,dh 20 minggu,tapi masih lum rasa gerakan janin.

6 Balas

mungkin kulit perut tebal. macam saya dah 21 minggu. masih tak rasa, kecuali lately ni ada rasa bubble2. tp masih x pasti baby ke tak. sbb jarang sgt. cuma lepas buat scan details hari tu, baru nampak baby mmg aktif dlm perut. berpusing2, menendang, berkawad. tapi masa scan tu saya masih tak rasa apa2. mungkin betul la tu kulit perut saya tebal atau berlemak 😅

depend kulit perut jugak sis.. kalau kulit perut cekang tu senang nak rasa baby gerak.. macam saya seawal 17 weeks dah dalat rasa baby gerak2

hi mommy, mungkin faktor kulit perut tebal tapi kalau rasa macam bubble ii dekat bawah perut tu pun dah kira baby gerak

saya 20weeks ank pertama,sjk 16weeks lg dh rasa bubble2..skrg 20weeks kuat btol tendangan nya..Kadg2 kita terkjt .

saya pun 20week blm jgk rasa sgt gerakan bby.padahal ank no 3 ni.biasalh dh 16thn jd byk perkara yg lupa

lain orang lain waktu dia rasa baby gerak. kalau risau, boleh scan tengok baby sihat ke tak