Cara tidur Trimester 2

Hai mummy, trimester 2 ni boleh ke tidur separuh duduk? Kadang tidur mengiring kaki lenguh. Dah tukar posisi pon lenguh. Baby okay tak kalau tidur separuh duduk? #firstmom

2 Balas

Physiotherapy dalam kelas antenatal pernah ajar, boleh tidur terlentang tapi letak bantal bawah lutut untuk tinggikan lutut. Saya bertukar-tukar posisi, sekejap mengiring, bila lenguh tukar terlentang dgn bantal bawah lutut. Baru selesa.

2mo ago

https://my.theasianparent.com/posisi-tidur-ibu-hamil-trimester-3 boleh tengok sini posisi tidur berbeza ikut keselesaan ya. Saya tidur pun kerap berubah posisi (dulu sebelum hamil tidur macam patung 1 posisi je).

saya pun tidur separuh duduk sekarang. 26w. kalau selesa, boleh je. tapi kena be mindful of posture badan waktu2 lain lah, supaya baby tak breech.