Masalah buasir

Hai mummy , sekarang saya dah 36week 5day . EDD 18/6 . Tapi sekarang ada buasir . Last jadi masa sekolah menengah dulu . Berapa tahun dah hilang , tetiba minggu lepas buasir balik . Sakit sangat . Tadi dah pergi klinik , doc cuma bagi ubat tahan sakit , ubat sumbat jubur dgn krim sapu . Ada cara tk nk bagi hilang buasir nie ? Sbb sakit sangat ii . Duduk , berjalan pun sakit 😭 . #firstmom #bantujawab

4 Balas

Saya buasir tahap 2. Mgkn awak pun sama tu. Saya 20weeks siap warded and ikat buasir kat hospital. Hidup2 di buat nya. Sbb saya berak berdarah, HB low sampai 7. Mcm awak ni tahap 1. Jgn makan atau sapu apa2 ubat sgt tak recommend utk preggy mom. But awak boleh cuba rendam bontot dgn wap water

3mo ago

Boleh hilang kaa awak kalau rendam bontot tuu hm . Seksa awak jadi mcm nie . Nk bergerak punn sakit . Banyak baring jaa nie

dulu masa brsalin ank sulung buasir teruk,pakai cream ni dlm sehari dua dh kecut..tp utk wanita mengandung saya xsure boleh guna atau tak..boleh beli di farmasi tp tnya dulu sesuai x utk ibu mngandung..

3mo ago

Terima kasih awak .

try buat sitz bath, saya buasir dari anak first. ni anak ke 3 masih ada. tapi tak sakit. mula2 keluar tu je sakit. tapi bila bersalin nanti huuuuu. biasanya sakit

3mo ago

Kalau beranak normal , nanti bilaa teran diaa tk menganggu kaa buasir tuu ? Atau keluaq semua terus ?

sy pon alami..sy tolak je msok sendiri..Normal kot bby da menekan bawah tu..Xslesa kan...dia msok..tp bila berak kuar balik..

3mo ago

Saya try jgakk tolak . Tapi diaa keluaq balik . Dah laa sakit 😭 .