BARANG PANTANG

Hai mummy to be, i nak tnya skrng dah 31 weeks. Sesuai tak untuk beli set alat berpantang? or kena tnggu dulu smpai 34 weeks? Sbb barang baby dah settle. Just barang set berpantang diri sndiri je belum sedia lagi 🤭#pleasehelp #firstmom #firstbaby

2 Balas

Sy beli set berpantang dlu sebelum beli brg baby🤭..sbb baby lambat sgt tahu jantina..ni sy baru 29week..barang2 bpantang yg sy beli: -tungku baby dan ibu. -set sariayu yg ada param,pilis,tapel. -minyak herbanika nonaroguy & uncang cuci..pil nonaroguy sy xbeli lg sebab msti xmakan awal2 tgk keadaan kuning anak. -kain batik yg siap berjahit getah di pinggang..(xreti pakai kain batik takut terlucut pulak😂) -spender pakai buang nk pakai kt hospital nanti. -overnight panties./maternity pad 41cm wings. -bengkung -stoking -mandian kuning baby -mandian herba ibu

Boleh je. Barang pantang untuk diri sendiri semua dah beli masa 30w haritu 😂 tinggal bersalin je ni

6mo ago

Ni pregnancy yang ke3 saya. Based on pengalaman previous pantang semua saya cuma beli item yang saya guna je untuk kalini. Mix & match je loose item. Tak beli set. - pilis sariayu - krim barut nona roguy - minyak herbanika nona roguy untuk urut - tungku mahtika (ni tungku dari anak 1st saya pakai balik je) - daun herba untuk mandi pantang