Susu untuk ibu hamil

Hai mummy to be !!! Boleh tak share brand susu untuk ibu hamil yg korang ambil. Saya nk try minum susu tapi tak tahu brand apa yg sesuai dan kena dgn tekak.. sebab lepas masa preg ni byk benda yg sebelum ni Sy boleh telan sekarang tekak tak boleh terima.. termasuk susu Dutch Lady.. boleh tak share brand susu yg okeyh. #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

6 Balas

saya pun masa first trimester nak try tapi pening nak pilih yang mana kena dengan tekak juga , lepas buka pink , nurse kata kalau boleh elakkan minum susu macam yang khas untuk mengadung , sebab kadar gula dia sangat tinggi dan akan menyebbkan berat badan naik ( gemuk) dan lepas bersalin susah nak turun . So saya minum je HL hahaha kesudahanya .

5mo ago

doc dkt KK dgn hospital besar lain pendapat ada yg suruh minum susu tepung n doc hospital suruh minum susu kotak je.. tp kena byk bilas air masak.. tapi tulah Sy minum Dutch lady tapi tak kena dgn tekak bila dah pregnant ni.. sebelum ni fav je brand ni..

saya susu tepung everyday je dari first bby sampai bby yg ke 4..misi kk suruh minum pagi dan malam...

saya minum susu frisomum..rasa mcm susu HL ja .. sedap... berat bdn ok ..takde naik mendadak...cuba la....

5mo ago

okeyh baik ingat mmg nk cuba susu ni jugak tapi nk tahu rasa nya macam mana..

Kena banyak try & error. Kalau nak cuba susu yg khusus untuk ibu mengandung, beli trial pack.

sy minum susu enfamama..

saya minum mama's choice