saja bertanya

hai momy,sy nk tanya pndapat..smlm sy pergi klnik untuk check kandungan, alhmdulillah dah ada heartbeat yg aktif..sbb sblum ni mse sy 6week sy bleeding smpai smggu, time tu pergi hosp and check semua perut dgn scan ikut bawah..dr situ dctr hosp bgthu sy ggur and bby xmnjadi,and sy dpt appoimnt hosp bulan 11ni..persoalanya prluke sy prgi hosp untuk jmp dorg?? sbb bby servive and semua ok, cuma ad kluar lendir darah..tp dctr clinc bgthu, mgkin sbb rahim sy mngembang and parut luka czer terkena dan sbb tu sy brdarah..jnis darah bukan pekat ke atau ketul..cuma lendir sahaja..sy bukan xnk pergi hosp, cuma sy takut dorg nk buat dnc kt sy,sdgkn bby ad je dlm prut..mse dctr hosp tu scan sy, time tu mmg xnmpk yolkegg lgsung,mgkin kcil lg..sbb tula dorg kte sy ggur,sbb xnmpk bby..persoalany nt klu prgi hospt dorg akn scan dulu kn sebelum nk buat dnc, mksd sy untuk tgok la bby ada ke xd dlm rahim😅#ingintahu #pleasehelp #firstmom #seriusnanya #firstbaby #bantusharing

2 Balas

Awak sma mcm sy..sy pg klinik biasa kndugn ok 5mggu lpstu selang berberpa hari beedng,sy pg swasta scan tvs dn us xnampak kantung dr kata sy ectopic..refer hospital pulak nampak dlm uterus tp cuma ckp sy dh gugur je xckp pun sbb apa n dkt screen pn dr kata xjelas tp ckp sy gugur..sy appointment blan 11 jugak..cuma sy belum scan balik dkt klinik lain utk pastikan .. sy pun pening hmm

7mo ago

sblum sis nk prgi hosp, sis pegi klnik lain untuk tnya pndapat dctr yg lain..kdg pndapat dorg taksama, kdg ad dpt klinik, dctr yg bgus and dia bgthu semua details psl kndungan kita..sis doa baik² ye semoga kandungan sis boleh servive..kdg klu bby kcik lg pun punca xnmpk jugak,and mmg dorg akn ckp kita ggur..tp kalau insting ht sis kata bby ad bby servive, sblum nk prgi hosp ni cpt² check kt klnik swasta..sy doakn kandungan sis kuat inshallah🤲🥰..bed rest jgn lupa ye sis..

check dkt kk ke? atau klinik swasta?. klu klinik swasta, minta mereka keluarkan report tntg keadaan kndungan. at least ada hitam putih. klu hsptl nk proceed dnc mereka akn scan dulu sblm buat apa2. awk blh tnjuk report dari klinik yg menyatakan bahawa kndungan awk baik2 saja.

7mo ago

sy scan klnik swasta..dctr ad bg sy gmba scan and result jantung..nt mass pergi hosp mmg sy bwk result dr klnik tu..tq sis bg feedback