beby tidak pop

hai momys semua sy nk bertnya yg lebih pndai , anai sy newborn tak berak dah 4 hari its normal ? tp sy mix susukn dia ,lactogen ..adakah susu tersebut tak sesuai dgn bayi saya? ank2 sblum ni full bf ni 1stime sy bg ank susu fm so kurang ilmu . helpss plzzz 🥲 risau sgt ..#pleasehelp

2 Balas

maybe tak sesuai susu. but if mix memang baby berak akan take time dalam 2-3 hari, supposed to be ok. bfr this anak saya minum lactogen and saya mix jugak but dia tak sesuai dengan lactogen. lambat sangat nak berak sampai 4-5 hari baru berak and naik ruam. saya tukar dupro alhamdulillah sehari - 2 hari sekali baby akan berak. pantau dulu. kalau memang susah nak berak cuba tukar susu lain.

sis cuba buat snaman utk baby..urut2 skit...urutan bole tgkk dekat google