Preg baru 7w

Hai Moms...Siapa selalu cepat lapar? Bila lambat makan pedih ulu hati sampai nak pitam...#firstbaby #ingintahu sy juga bosan asyik makan benda yg sama...teringin juga nak magi magie smua tpi gastrik myerang huhu..

9 Balas

hello, same here cepat lapar. and kalau lapar memang tak bergurau dia punya lapar tu. just one tip, kena kerapkan makan. jangan makan banyak terus sebab kita pregnant, nanti rasa mual cepat + makanan tak habis. husband yang selalu jadi mangsa 😂 makan sikit sikit selang setengah jam, sometimes saya sediakan snack - buah, kacang, roti supaya tak terlambat makan. sb kalau lapar macam macam la craving mengarut.

2y ago

pst, i pun makan juga maggi sebab teringin sangat hehe, husband buatkan, tapi tu lah macan biasa. makan suku je, lain husband habiskan. dah kata kita ni macam macam peel 🤭🤭

sama saya pon cepat lapar.lambat sikit makan pedih2 perut.padahal baru je makan dah lapar balik.sangat x selesa.nak pergi mana2 kena sediakan roti .rasa pedih je perut cepat2 makan.x boleh nak tahan lama2 .

Sama.. saya 8week. Anak kedua.. dah makan dah pun tak lama lepas tu lapar lagi.. huhu cuma lepas saya start minum Susu frisomum. Dia tahan sikit.. takde rasa lapar sgt2 mcm sebelum ni.

Hi sis. sy pun ade mslh tu. pastu mkn muntah balik dh 3 hari. pastu g klinik dr bagi ubat thn muntah dgn ubat gaviscon untuk pedih ulu hati. Gaviscon selamat untuk baby.

Saya pun cepat lapar.. rasa kenyang tahan 2 jam je lepastu rasa lapar balik macam dah x makan seharian.. tp mengandung baru 7 minggu juga

2y ago

samalaaa dengan sy...

sy kira 2-3 jam saya lapar. makan lak kena jaga² sbb 1st trim. geram je tgok sushi hahahaha, ya Allah, sabar.. tp sekali lapar tu pergh takleh bwk bincang

2y ago

sabau je lah 😂

sama dgn sy sis ..cepat sgt lapar .makan bekpes pun tahan 2jam je pastu lapar balik plus pening2 nk muntah mcm xpena makan je gayanya 😆

2y ago

yaa Tu lah..Sekejap je tahan..pastu sakit ulu hati hampir nak nangis..sengsara..muntah asam sekaligus...

Sama. Dah breakfast pukul 8, pukul 10-11 dah start lapar 🥲 lapar dia tu takleh bawak bincang ahahahah 🤣

2y ago

memang kan..pening kembang terus kepala ni

sama laa saya sekarang.. 6w untuk anak ketiga cepat je rasa lapar tapi taknak nasi haha..