Rasa ngilu

hai moms,nak tanya normal ke 12week pregnant akan kerap rasa ngilu/cramp seperti mencucuk tapi tak ada pendarahan?Dah 3 hari rasa ngilu & cramp dekat bawah perut #SeriusTanya #bantujawab #firstmom

6 Balas

sy syor awak buat NT scan.. kalau ok, kena mkn duphaston kot. cuba tanya dr. sy pernah wak.. ngilu2. kerap cramp..sy ingat sbb sy penat. sy rest pastu hilang cramp..nnt x lama dia cramp balik.. masa 15w, tetiba spotting besar 5 sen. pastu gugur... kalau cramp sy rasa x bgus.. bukan awal2 pregnant. dah nak amsuk 2 nd trimester lg 2 weeks kan

2mo ago

sy tngh alami skrg. risau jugk kadang2.. tpi harap xde apa2 lh.. beberapa hri ni rse tk selesa je..

sy pu baru2 ni jd mcmtu masa 12w+..risau jgk crmap terasa kuat mcm awal2 pregnant dlu.mcm nak period pun ada tp xde bleeding. alhamdulillah takde pape.normal awk perkembangan baby.lpasni da ok da

2mo ago

sama2 awk..tula sy perasan bila nak masuk minggu baru je terasa sakit dia tu.lpastu ok takde apa

Normal sy pon masih kena skang 14 weeks sbb uterus nak membesar sbb tu rsa cramp. Tapi kalau sakit sgt better pergi hospital

saya sbelum ni pn mcm tu.. rasa mencucuk2 keras perut.. skrg dh 12 week dh ok xrasa apa

normal sy pun mcm tu … tapi skrg dh okay

normal