Perancangan Keluarga

Hai moms, sesiapa sni ada pengalaman pakai implanon? sya ada pkai implanon sbb nk jarakkan kelahiran ceaser sya, doc suggest sya pkai mse lepas kelahiran hri tu (anak sya meninggal dlm perut), skrg dah genap setahun ceaser sya bersedia nk pregnant semula sunyi tanpa anak.Selalu nya klau bukak implan berapa bulan moms ambik mse nk pregnant semula? Ade chance tak utk lekat dgn cepat #firstmom #ingintahu #implanon #planningtogetpregnant

1 Balas

Nak pregnant balik ni, dia ikut pada hormon badan awk juga. Ada org buang perancang terus lekat. Ada org ambil masa berbulan dan makan tahun juga. Kalau awk dh bersedia, consult dr dulu tgk luka / parut awk mcm mana. Then baru tanggalkan. Ambil perancang ni hormon boleh haywire so awk jgn expect mengandung terus ya. Keep on monitor lepasni period awak mcm mana semua. Kalau normal mcm sebelum mengandung should be ok

5mo ago

Aminn tq semoga doanya berbalik