Kaki bengkak

Hai moms nk tnya skrg sya dh msuk 35w5d...normal x klau kaki bengkak ???#SeriusTanya

4 Balas

kalau dia on/off, and bila bengkak tu, kita tekan dia terus naik balik, normal sebab blood volume banyak. banyakkan minum air, tinggikan kaki bila duduk/baring. banyakkan berjalan instead of berdiri setempat. kalau tak boleh, pakai compression socks.

4w ago

klau yg ni sya tekan dia trmasuk then klau sya x bnyak sgt gerak bengkak pndai surutt...ok jaa...tpi risau btw tq pendapat sis🤭

normal klau bengkak x sakit, awk setiap kali duduk tu kan jgn gantung kaki and berdiri pun x boleh lama² setiapkali tido tu cuba tinggikan kaki tu

normal tp kena pantau..