Urutan selepas bersalin

Hai mommys nak tanya kalau bersalin czer boleh urut ke? Tungku? #pleasehelp #firstmom

2 Balas

Hai. Depends tukang urut. Ikutkan ada je orang urut bahagian kaki dan bahu je (selain perut dan belakang badan). Sb kakak saya pun czer. Lega juga la dia kata bila urut. Tungku pun orang tu tungku guna garam bukit tapi elak kawasan czer. So kalau takut orang tu pegang area luka, bagitahu awal² .

1y ago

oh belakang tak boleh ye semalam saya urut dekat belakang baru rasa lega ada infek ke kalau urut belakang

Boleh awak seeloknya 2weeks above after deliver. Pesan dekat tukang urut jgn urut bhgian perut dan pinggang blkg area bius.

1y ago

saya baru 10 hari takde infek kan sebab semalam saya urut dekat belakang lepas urut baru legaa