Over due 40 minggu

Hai mommy..nak tanya ada tak pengalaman bersalin over due..Tarikh due saya 2 april..tapi baby masih sedap main dalam perut..Contraction pun sekali sekala rasa tapi jalan still tak buka lagi..Boleh bagi tips mommy yang ada pengalaman? TQ #overdue40week2days#ingintahu

4 Balas

Saya pun overdue 40w 4d. Serah diri 23 Mac tapi baby nak keluar 21 Mac. Terkilan sbb husband tak sempat balik dan teman tapi syukur Alhamdulillah semua selamat. Pagi tu contraction datang tiba2, sakit kerap, nak diri pun ambik masa. Sampai hospital, check ctg contraction mmg tgh kuat tapi bukaan baru 2 cm. 3 jam kemudian Dr decide letakkan saya kat wad tapi bila turun katil penuh darah. Cek bukaan semula dah 10 cm. Terus tolak labour room. Semua tiba-tiba. In shaa Allah banyakkan fikir positif dan usaha mudahkan urusan orang sekeliling. Kita mudahkan urusan orang, In shaa Allah, Allah mudahkan urusan kita.

1y ago

Moga dipermudahkan segala urusan mama 🥰 In shaa Allah, baik2 saja semua.

Saya bersalin 41w alhamdulillah ibu & baby sihat. Sy iol berkampung dari 40w4d dkt wad smpai bsalin, pstu sangkut sbb bby kuning. Tp alhamdulillah kuning bby cepat turun.

1y ago

Sy emergency csec sbb jln takde progress, air ketuban dh kering.

saya overdue 40w 5d , bykkn bersama suami buat squat pujuk bby , saya bersalin normal cuma bby sangkut kuning tahan wad 1 hari

Ok ja sebenarnya sbb selagi x lebih 42weeks tp skrg doc advice jangan lebih dr 40w7d sbb risiko bby berak dlm tinggi