Sakit Perut

Hai Mommy². Saya pregnant 6minggu 3hari. Tapi sekarang sy sakit perut sgt² mcm lapar yang teramat sgt. Dah makan, tapi tetap sakit. Normal ke? Biasa mommy buat mcm mana ya? 🥲#ingintahu

1 Balas

perut sakit mcm gastrik ke? Mungkin itu pedih ulu hati. Ada ibu yg kena, normal. Saya pun mcm tu. Mungkin ada angin Kerapkan mkn, cuba setiap stgh jam mkn, tapi kuantiti yg sedikit. Tapi jgn tiap stgh jam awk mkn nasi, ganti dgn cicah air dgn roti, or dgn biskut, makan buah, mkn kekacang. Bila saya buat mcm ni, saya akan kentut, bila kentut baru perut rasa selesa. Klu x ok juga, nnti pergi klinik, mungkin Dr akan bagi ubat angin. Jgn minum eno ya, x elok utk baby.