Luka Tak Sembuh Lagi #bersalin Normal

Hai mommy semua.Luka bawah saya sudah 1bulan5hari tapi masih belum becantum dengan sepenuhnya.Masih pedih & berdarah sikit 🥹 #bantusharing #pleasehelp

5 Balas

saya pon normal jahit jugak . tips saya lepas buang air kecil lap bagi kering lepastu biar 5minit , sembur ubat luka kuning tu , lepastu kering 5minit baru pakai pad . kalau takde masalah sembelit boleh makan buah oren jugak . saya sembelit awal pantang je , lebih makan sup sayur sawi lepas dh 2mggu . Sbb benang tu mmg akan tercabut sendiri sbb dia larut kalau kena air , luka saya baik dlm 2mggu

mkn buah oren setiap hari sis.tak pun minum sunquick 0.ubat kuning hari² kene pakai sis.nak senang beli yg botol spray tu.insyallah 2 week luka sembuh & benang tercabut

7mo ago

ubat kuning tu die ubat sapu.tuang atas kapas then dap² kat tmpt jahit tu.tapi nak lagi senang sis beli botol spray yg travel tu.bese kedai eco ada jual.then sis tuang dlm bekas.nanti tiap kali nak pakai spray je kat pad or tmpt luka tu tiap kali lepas mandi.pasti kan tmpt jahit tu kering dulu baru spray

U pi farmasi beli gel hydrocyn. i 2minggu dah kering/cantim after pakai ubat ni. in shaa Allah. sebab i takdapat ubat kuning tu.

lepas bersalin hsptl akan bagi ubat kuning tu.kalau x de bole beli kat farmasi

beli spray mcmni sis