Anak tak nak makan n muntah

Hai mommy semua, sy first mom..anak sy baru masuk 7 bulan..waktu 6 bulan mmg okay sgt makan siap menangis lambat suap..bila 7 bulan nie start tolak makan n muntah kan balik..stress sy hari2 macamnie, jenis makanan waktu 6 bulan 1 minggu pertama bubur kosong sahaja, lepas tu sy try sayur 1 jenis demi 1 jenis , then try lauk2 semua okay..sy mmg xbg perasa, jaga diet baby, or even buah2 manis sy xbg..sy buntu nak suap apa..segalanya xnak..adakah sbb sy terlalu jaga sgt. #pleasehelp #ingintahu #firstmom

1 Balas

jgn stress sis. mmg ada fasa anak taknak makan, kalau ni awak try je buat apa2x, mcm dessert ke, tapi apa pun jgn stress takut dia pun rasa stress. sbb anak saya pun mmg tak makan, awal mmg stress tapi lama malas da.

5mo ago

Tq ya sis ♥️