Kurang Menyusu

Hai mommy semua, nak tanya, anak sy skrg nak masuk 8 bulan, sy perasan kebelakangan ni anak sy lebih prefer solid daripada menyusu, dia kurang sangat menyusu mcm dalam sehari tu tak sampai 400ml pun. Ada tak mommy2 yang mengalami benda yang sama macam sy? Terima kasih. #firstbaby #ingintahu #firsttimemom

2 Balas

sehari berapa kali dia mkn 2 atau 3 kali klo dia bnyak mkn dri dri menyusu normal sbb sye pernah alami,, sbb ad stngh budak dia kuat mkn menyusu time bngun dgn tidur je,, klo pergi check up anak berat dgn tinggi dia ok xda yg perlu dirisaukan 🥰🥰

1y ago

a. ahh ye betul berat naik pon dlm 100grm x bnyk.. anak puan sekarang mesti dh ok kan biase lah budak time bertukar bula je perangai pon bertukar ad masa nk susu memanjang susu ad masa mkn betul2 nk mkn🤣🤣🤣 sabar jlh ye

Sama dengan baby saya. Kurang menyusu, prefer solid food