berat baby

hai mommy, saya preg 34 minggu 5 hari tapi berat baby baru 2kg.. normal ke tu? tpi dr ckp kecil skit.. ada yg sama mcm saya ke?

6 Balas

Minggu lepas appointment dekat kk. Doktor ukur kepala saiz 32w, berat baru 2.3kg. masa tu sy dah 36w 2d. Doktor kk bg surat refer hospital. Bila scan dgn doktor hospital, berat baby 2.5kg, saiz kepala 34w. Mmg lari dari usia minggu dia. Doktor pakar cakap apa yg dia tengok tak de masalah pun, normal je. Doktor ckp nanti bersalin baby mungkin 2.7kg. Mula tu sy risau sangat, maklum la anak first kan. Lps kwn2 bg semangat, lega sikit. Suami bg cadangan tak payah puasa, at least boleh makan & bantu naikkan berat baby

saya rasa okay je. sebab saya 34w baby baru 1.7kg. yang tu memang doktor confirmkan kecik tapi doktor kata belum di paras bahaya lagi. so kalau 2kg tu inshaAllah baik² aje, time bersalin nanti mungkin boleh cecah 3kg

saya 34w hari tu baby 1.9, kena refer pakar sebab baby kecil. tapi alhamdulillah scan 36w baby dah naik 2.5

okay je tu. ank sy mse scan kata kcil bila lahir 34 week 5 day , berat 2.4kg

mcm okay je 2kg tu. kecik sikit tapi tak kecik sgt. dont worry

Normal. Nanti 36w keatas cepat berat baby naik.