Hai mommy semuaa ...

Hai mommy saya nak tanya normal ke baby 10bulan belum boleh merangkak , mengesot pun takboleh, duduk sendiri belum pandai lagi kena orang yang letakkan dia duduk, saya risau lah, misi pun pelik 🥲ade tips tak nak bagi baby boleh merangkak / mengesot, anak saya pandai beguling je untuk begerak ,🙃#ingintahu #bantujawab

2 Balas

mak ayah kena train ank. ank xblh nk buat semua tu sendiri klu bkn parents yg guide...kena buat hari2. klu merangkak, bila bby dlm posisi meniarap, parents tolak tapak kaki bby keatas seolah2 nk merangkak..repeatedly.

4w ago

kurngkn dukung baby.. sya masa baby 6 bulan dh pndai begulik tpi tdk mau meniarap. smpai 7 bulan tdk nmpk perkmbngn sebap selalu dukung.. lepas 2 sya biarkn jh baby d lntai.. mmng dia akn minta dukung dan mengamuk mula2..tpi bagi jh dia mainan bnyak.. lama2 kmu akn nmpk perubahn😁. semoga berjaya mami.

Time baby saya start meniarap dulu saya suka tunjuk dia saya merangkak . Sis kene buat tunjuk merangkak dpn anak byk kali . InshaAllah lama2 dia tgk dia ikut