Cara banyakkan susu badan

Hai mommy . Saya baru preggy 5 bulan. 1st time mengandung. Untuk persediaan. Nak tanya, kena ambil minum or makan apa ya untuk susu badan. Sebab kawan2 yang 1st mom cakap dyorang after deliver baby smua takda susu badan dan susah keluar susu.? Adakah normal untuk 1st time mum takda susu? Atau kena minum /makan apa2 dulu? Bila perlu start consume ya nanti ?

1 Balas

susu bdn keluar selepas bersalin. jgn risau. yg penting mind set kite nak susu kan anak sampai umur 2tahun. lagi 1 susu ni supply n demand. lagi byk bgi bby menyusu lagi byk susu keluar.

2y ago

ohhhhh akan keluar sndri after bersalin. faham. tq sis