Rasa letih dan mengantuk msuk third trimester?

Hai mommy's, normal ke bila dh msuk weeks yg ke 28 ni bdn kita jdi cepat letih? Buat apa pun mesti nk rehat je kdg tu smpai trtido.. saya hnya ambil ubat kk (new obimin) dan pati delima shaja spnjg pregnant. Ada jgak mnum susu anmum tpi jrg2. Itu shaja yg saya consume. Ke ada yg perlu saya makan untk tmbahkan tenaga? 😩#firstmom #ingintahu #firstbaby #bantusharing

7 Balas

sama la.. hari ni dh 31w... buat ape pun pnt semcm.. tadi masa drive kete nak amik anak blk sekolah pun rasa penat lain mcm... duk fikir bila nk smpai rumah aku ni... nak jln pun suoh anak tarik tgn ibu pnt la... anak pun duk tnya npe ibu? baby asyik gerak2 ek... 😂

sama mcm sy sis masuk 3rd trimester ni bdn rasa mcm penat sgt kerap nk tido je, smpai rasa diri ni mcm org malas plak 😅

sy 31mggu.boleh dikata kan semua kerja sy buat jd penat 😌.. jemur baju, pastu ddk, masak kejap, ddk.. nk baring aje

Sy dah 29 minggu, pun sama. Kalau rehat tengahari tu tido, lelap setengah jam pun rasa macam dapat tido lama. Lena sungguh.

6mo ago

sama 😅

Sama. Rasa macam nak tidur shj sepanjang hari. Baru buat kerja sikit mesti penat sangatsangat & nak rehat

Normal kot sy rasa sbb saya pon keje tido jee, kalau buat keje sikit penat dia mcm berjogging pulak hahahaha

Btul tu sis, sy pun sma sidai kain dia punya penat lain mcm..adoiii 🤭