perancang depo

hai mommy , nk tanya , sejak saya ambil perancang depo ni period saya non stop , hari semalam darah saya dh berhenti 2 hari then saya mandi hadas lepas tu harini start keluar lagi , adakah itu still darah istihadhah ? sebab saya was2 nak solat & puasa . #SeriusTanya #bantusharing

1 Balas

kalau dh lebih 15hari dh boleh dikira darah istihadah, dan klau nonstop juga darah tu makesure sis ambik pil untuk stopkan darah dan tukar perancang.

2mo ago

yup kalau nonstoped tu dikira tak sesuai. saya pakai depo period 2w+ tapi so far once dah stop period darah tu tak keluar dah. kalau nonstoped bleeding kena ambil pil untuk stopkan darah & tukar perancang.