Cirit Birit

Hai mommy's.. nak tnye.. 🙋 Saya da nak msok 38week.. Normal ke cirit-birit.. Lepas tu rasa lapar memanjang... Rasanye.. stiap kali makan.. tros membuang.. Kalau makan.. tak bole sikit.. mesti nak kene bnyak.. klau tak ... cepat lapar .#firstmom #ingintahu #bantusharing #firstbaby

1 Balas

38minggu dah dekat dah tu. kalau i la, cirit birit time tu.. adalah tanda awal nak bersalin. hmm cirit birit dia bukan laa yg biasa2 tu. tp lebih pada kerap ke jamban, memula ada la nak membuang tapi lepas dh banyak kali.. takde sangat yg nak keluar. kemudian disusuli dengan lenguh2 pinggang. then sakit pinggang. pastu akan ada contraction sikit.. berselang2 dalam beberapa jam.. dan makin lama gap makin cepat. so, u just prepare la semua barang ibu dan anak utk ke hospital nti.

1y ago

haa kalau centu.. dah tanda awal nak bersalin laa tu. siap2 prepared ye. mental dan fizikal. insyaallah i doakan u selamat bersalin nanti