PAYUDARA ADA SUSU

Hai mommy nak tanya, time pregnant ni macam mana kita nak tahu yang payudara kita memang dah ada susu ye, saya dah 28week so far mcam tak tahu lagi tanda tanda dah ada susu.. Bentuk payudara akan jadi tegang ke macam mana ye #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya #firstbaby

2 Balas

breast kita mmg dah ada susu since 16w pregnant lagi. cuma dia tak Keluar sebab hormon progesterone tinggi, so dia menghalang hormon prolactin dari keluarkan susu. nanti dah bersalin, hormon progesterone akan turun, dan prolactin akan naik. so susu akan Keluar. what you need to do bila dah deliver baby, 1. betulkan lekapan 2. betulkan posisi 3. kerapkan menyusu

12mo ago

ooowh tapi breast kite memang takkan tegang la ye mcm ada susu

cuba picit puting tu.. kluar susu tak. Saya 26 weeks skang dan sy perasan pun mse trpicit time bersihkan bbrapa minggu lpas. dia mcm kluar susu kolostrum kuning2 gitu. Tapi tak tau la ni indikator susu banyak ke tak lepas brsalin nanti