Breast pump

Hai mommy, nak tanya perlu ke untuk beli pam susu? Kita akan gunakan pam susu terus ke after deliver ataupun mcm mana ya? N minta pendapat juga mana lebih bagus dan mudah samada pam handsfree atau manual? #firsttimemom #firstbaby

1 Balas

Perlu utk ibu2 yg bekerja. Lps deliver hanya blh df bby shj. Klu bby naik wad ibu kena marmet utk keluarkan susu & beri pd misi. Bg sy manual lg bagus sbb mmg btul2 beri stimulate pd bdn utk produce susu. Hands free mudah dari segi mobility cuma bila xde bateri kena cas la.

2y ago

Klu tak ada kena cuba stimulate dlu. Urut2 bg ada ransangan. Marmet ada 1 cara utk stimulate beri ransangan utk keluar susu