Rasa sembelit

Hai mommy nak tanya ada tak yang ada masalah sembelit susah nak berak? Saya dah berapa hari tak buang air. Risau teramat. Ada tak cara cara untuk lawaskan pembuangan? N if xberak ok ke untuk baby? #firstbaby #firstmom #pleasehelp #bantusharing

5 Balas

klu mkn buah xjalan jugak better pergi farmasi beli ubat utk sembelit..tp kena informlah yg awk pegnen.. biasa sy klu sembelit sblm pegnen sllu beli novalax mmg jadi tp utk pegnen mom xsure boleh ke tak...

Sembelit takkan effect dekat baby, biasa la awal2 pregnant perubahan hormon mmg susah sikit membuang kena byak minum air buah dan sayur.. Kalau x jalan juga boleh jumpandr untuk dapatkan ubat

makan buah naga atau betik .. tapi ni dh brapa hari rasa baik p farmasi beli ubat sumbat kt lam bontot.. insha allah cair najis nya 🀣

Sis ada makan buahΒ² tk? Try makan buah apple n minum air msak bykΒ². Sy try alhamdulillah menjadi

Try buah naga pink banyak2