Tak pasti buasir ke x?

Hai mommy. Maaf sy brtnya. Sy skrg 35w. Sy xpasti la buasir atau ap. Tp bnda ni jd dr awal pregnant lg. Sy dh tny misi. Tp dy xckp xde ap n xbg apa2 ubt pn. Sy mmbuang xsakit xda darah xdak sembelit pn. Tp bila cuci bru rasa mcm something terkluar dekat tmpt buang air bsar tu. Masa cuci tolak masuk blik ja. Pastu dah ok. Time buang air besar je jd mcm tu?? Buasir ke? Rsau dkt nk bsalin nii..Maaf cuma nk thu#ingintahu #firstmom

2 Balas

Eyy geram pulk sepatut doc tu kna chek.. sy takut risau ad effect pape nnti bersalin ..nnti mommy checkup lagi skali bgitau lagi.. sbb bahaya tu.. sbb kuman tu bole masuk kt dlm faraj.. bole jangkit kuman kena baby tu..

11mo ago

Ouh yeke. Alahai rsaunya.. yela nnt sy bgthu misi balik.. tq ye.. ad cream atau apa2 yg boleh kita bli dkat farmasi ke..?

macam buasir tau. buasir ni ada jenis dan tahap. nurse ada tengok utk check ke masa tu?

11mo ago

alahai, supposedly kena tgk la, sbb awk pun dpt rasa benda tu. mungkin boleh pergi klinik lain utk tgk mcm mne.