Baby 3 bulan banyak poop

Hai mommy My baby 3 bulan dan minggu lepas dia ada masuk ward 3 hari sebab batuk kahak dan selsema. kat rumah saya rajin sapu baby herbal cream (tropika) untuk kurangkan batuk n selsema dia. Tapi setiap saya tukar pampres dia, dia mesti ada poop. 5 kali tukar pampres, 5 kali tu juga la dia ada poop kuning macam cirit,berlendir mCam kahak. Tapi tak la cirit sangat. Normal.ke tu? Saya risau sebab dia.poop banyak dalam 1 hari#seriusnanya #pleasehelp

3 Balas

Anak yg ada kahak dan selsema biasanya poop dia akan berlendir, jadi normal la kalau tekstur poop anak awk tu. Klu psl balik2 berak, mgkn poop dia x habis teran sebab tu asal awk gnti pampers dia nmpk macam dia sllu berak.. tngk jg klu kuantiti poop sikit kemungkinan besar dia x habis keluarkan smua poop dia tu.. Saya pun dlu dtg klinik jumpa dr psl ni, tp dr kata mcm ni jg, biasanya anak blm habis teran then dia terlelap. Sbb tu bila kita ganti pampers dia nmpk ada poop lg lebihan poop sblmnya.. Xpasti la, tp anak sy pun sllu bgni so saya anggap normal saja. asal tekstur poop anak x mcm cirit yg cair je.

8mo ago

ok thankyou sis😃

doktor kata 4-5 kali berak tu normal. masa anak saya dalam wad dulu pun dia banyak berak n berlendir tapi lendirnya tak banyak. sikit2 je.

Nak tahu juga sebab anak saya pun batuk berkahak.. tak tahu dah macam mana nak kurangkan

8mo ago

Ok, nanti daya beli Setakst skrg guna mamz, minyak asmak, tasneem, young living.. hilang skjp ada semula